Wilt u een sieraad bestellen, maar weet u niet welke maat u heeft?

Ringen:

Er zijn verschillende manieren om uw ringmaat op te meten. De makkelijkste manier is om een ring te pakken die u goed zit en daar de binnendiameter van op te meten. Dit kunt u doen met een schuifmaat of met een liniaal. Leg de binnenzijde van de ring op de nullijn en lees de andere kant van de binnenzijde af op de liniaal. Dit is de binnendiameter van de ring.

Als u geen ring heeft is er nog een tweede manier om uw ringmaat te meten. Gebruik een papier strookje die u om uw vinger kan binden. Doe dit niet te strak. Knip het strookje door waar de uiteindes overlappen en meet het strookje op. Dit is de omtrek van uw vinger.

Armband:

Bij een armband is het principe hetzelfde. Als u een flexibele armband heeft die u goed past kunt u deze opmeten met een liniaal. Als u een vaste armband heeft kunt u de binnendiameter opmeten door de binnenzijde van de armband op de nullijn te leggen en de andere kant van de binnenzijde af te lezen op de liniaal. Bij een ovale armband kunt u de korte en lange zijde opmeten. Een andere manier is een papieren strookje om uw pols te wikkelen zoals u wilt dat uw armband zou zitten. Knip het strookje door waar de uiteindes overlappen en meet het strookje op. Dit is de lengte van uw armband.

Kettingen:

 De lengte kan van een ketting hangt ook af van het ontwerp. Sommige kettingen worden op de kleding gedragen en andere zijn weer wat korter en vallen boven de kleding. Een manier om uw maat te bepalen is het opmeten van de lengte van een eigen ketting die u goed past. Als u dit niet heeft, kunt u een touwtje gebruiken om de juiste lengte te bepalen.

 

Twijfelt u nog altijd over welke maat u heeft, neem dan even contact op.